102 alfi

Sa velikim zadovoljstvom vam predstavljam filmove iz moje kolekcije koja trenutno ima 1879 naslova igranih filmova. Filmove koje ću predstavljati u svom blogu, prije svega  pobuđuju moja ugodna sjećanja ali  i u  istoriji kinematografije (po mom mišljenju) zauzimaju značajno mjesto. Ujedno , ovom prilikom ih i preporučujem, pogotovo mlađim generacijama.

Zahvaljujem na posjeti

TV serija koju želim da vam predstavim je TV serija koja je u vrijeme 1985. i 1987. godine vezivala za TV ekrane ogroman broj gledalaca širom tadašnje države Jugoslavije. Taj projekat je bio značajan za SAD tako da su u njemu, svojim kratkim  rolama ,zastupljeni nazjznačajniji filmski glumci kao što se Elizabeth Taylor, Jean Simmons, Robert Michum, James Stewart , David Karadine i drugi. Ova TV serija je lansirala i neke nove zvijezde kao što su Patrick Swayze, Forest Whitaker, Kristie Alley i drugi,

NORTH AND SHOUT                                      1985.

                                                                 Sjever i jug 

 Žanr    :   RATNA DRAMA

Režija :    Richard Heffron, Douglas Heyes, John Jakes …

Glumci:  Patrick Swayze, Forest Whitaker, Kristie Alley, Leslie Anne Down, Terri Garber, James Read

jual
Bavim se amaterskim slikarstvom još od 1966. godine. Do sada sam imao tri samostalne izložbe slika i nekoliko kolektivnih. Radim u tehnikama ulja na platnu, akril na platnu crteži grafitnim olovkama.

Komentariši